Finch Buildings gelanceerd op 11 mei 2016

Met een druk op de knop lanceert Finch Buildings officieel haar eerste modulaire bouwsysteem op FabCity. De tijdelijke zelfvoorzienende stad die is verrezen op de kop van het Java eiland in Amsterdam.

  IMG_9435

Vooraf neemt Anne-Marie Rakhorst – initiatiefnemer en eigenaar van het onafhankelijke contentplatform Duurzaamheid.nl – de genodigden mee in de wereld van ‘bewust kapitaal”. Haar nieuwste boek “Geld stuurt de wereld” krijgt iedereen na afloop cadeau. Jurrian Knijtijzer vertelt met elan over de totstandkoming van Finch Buildings en geeft vervolgens de samenwerkingspartners De Groot Vroomshoop, BeNext en Loohuis Installatiegroep het podium om de laatste innovaties op het gebied van duurzaam en comfortabel wonen te tonen. Oscar Kneppers, oprichter van de Amsterdamse startup accelerator Rockstart sluit het programma af. Samen met de samenwerkingspartners opent Knijtijzer vervolgens het gebouw.

Partners

Finch Buildings laat de houten woonmodules produceren bij De Groot Vroomshoop groep, een onderdeel van Volker Wessels. Het specialisme en de mogelijkheden van de fabriek stellen Finch Buildings in staat om de productie in grote aantallen en in een tempo van twee per dag te kunnen realiseren. Verder werkt Finch Buildings samen met tal van partners die het concept versterken op het gebied van duurzaamheid, smart home technologie, zonnepanelen, verlichting en interieur.

FabCity

FabCity is onderdeel van het ‘arts & design programme’ Europe by People, dat het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie een gezicht in de stad geeft. Het initiatief FabCity roept op tot een nieuw stedelijk model voor lokale, productieve en wereldwijd verbonden zelfvoorzienende steden. Finch Buildings past naadloos bij deze doelstelling en exposeert hier haar eerste modules.