Finch Buildings ontvangt een investering van het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF)

Amsterdam, 19 maart 2024 – Finch Buildings ontvangt een investering van het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) om de klimaatcrisis en woningnood in Nederland aan te pakken.

De bouwsector is verantwoordelijk voor bijna 40% van de CO2-uitstoot in Nederland. Bij Finch Buildings zijn we pioniers in het gebruik van massief hout (CLT) om gezonde, CO2-opslaande gebouwen te ontwikkelen. Dit duurzame materiaal, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, staat centraal in onze missie om een positieve impact te hebben op het milieu en de bouwsector te revolutioneren.

Dankzij de investering van het Amsterdams Klimaat en Energiefonds kunnen we ons platform en onze organisatie verder ontwikkelen en uitbreiden, om zo een significante bijdrage te leveren aan het oplossen van zowel de klimaatcrisis als de woningnood in Amsterdam en Nederland. Samen bouwen we aan een groenere, duurzamere toekomst.

Jurrian Knijtijzer, oprichter van Finch Buildings, uit zijn enthousiasme over de samenwerking: “Dankzij de steun van AKEF kunnen we onze visie om duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk te maken, sneller realiseren. We kijken ernaar uit om samen met partners en opdrachtgevers onze impact te vergroten en een voortrekkersrol te blijven spelen in de transitie naar duurzaam bouwen.”

Casper Heijsteeg, Fund Manager van AKEF, voegt toe: “Wij zijn onder de indruk van de innovatiekracht van het team achter Finch Buildings en zijn verheugd dat door deze investering een impuls wordt gegeven aan het toepassen van modulaire houtbouw in Amsterdam!”

Wij bedanken het Amsterdams Klimaat en Energiefonds voor hun vertrouwen en steun, en DOEN Participaties en AMAVI Capital voor ons langlopende partnership. Samenwerking is de sleutel tot innovatie en duurzame vooruitgang. Wij kijken uit naar de toekomst en zijn klaar om onze impact te vergroten.

Over AKEF
Het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) is een initiatief van de gemeente Amsterdam dat in 2013 werd opgericht om de stad te ondersteunen in haar streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie. Het fonds biedt financiële ondersteuning aan projecten die bijdragen aan de reductie van CO2-uitstoot en het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen. Door middel van leningen en investeringen stimuleert het AKEF innovatieve oplossingen op het gebied van klimaat en energie, met als doel om Amsterdam te transformeren tot een klimaatneutrale stad. Dit fonds speelt een cruciale rol in de lokale transitie naar een duurzamere toekomst en versterkt de samenwerking tussen publieke en private partijen om milieudoelstellingen te behalen.