Finch Platform

De bouwsector is verantwoordelijk voor 36% van de wereldwijde CO2-uitstoot, 40% van het energieverbruik en 40% van het sloopafval. De realisatie van een gemiddeld bouwproject duurt in Nederland tussen de 7 en 10 jaar.

Dat kan sneller, duurzamer en beter.

In nauwe samenwerking met onze partners, is het Finch Product Platform gelanceerd. Het Finch Product Platform heeft als doel om ontwerp, productie en innovatie efficiënter, sneller en beter uit te voeren dan traditionele bouwmethoden.

Het Finch Product Platform betekent maximale configuratie en vergaande standaardisatie. Dit betekent innovatie door co-creatie en schaalgrootte- en kostenvoordelen. 

Gif van diagrammen

Finch Modules

De basis van elke Finch module bestaat uit een vast aantal ingrediënten. De modules voldoen aan het Bouwbesluit Nieuwbouw en zijn daarmee permanent én tijdelijk inzetbaar.

We bouwen met CLT (Cross-laminated timber). CLT is opgebouwd uit tenminste drie kruislings verlijmde éénlaags houten platen. De lijm is milieuvriendelijk en formaldehyde-vrij. CLT is beschikbaar in verschillende diktes, afhankelijk van de constructieve eisen. Hout is een veelzijdig en gezond bouwmateriaal. Het is een vochtregulerende grondstof, het isoleert en heeft een positieve werking op de mentale gesteldheid van de mens.

We leveren onze gebouwen met allerlei soorten gevelafwerkingen. Duurzaam hout, geanodiseerd aluminium of baksteen elementen. Geen gebouw is daardoor hetzelfde.

 

Finch Architectuur

Wij werken aan een wereld waarin gebouwen bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem, duurzaam gemaakt zijn en milieuvriendelijk gebruikt worden. Onze architecten kunnen u helpen bij het realiseren van uw circulaire ambities. We ontwerpen onze gebouwen binnen de principes van het Finch Product Platform, of indien gewenst op maat gesneden. Betaalbaar en snel.

 Kunnen we uw project verder helpen met een massastudie, haalbaarheidsstudie, schetsontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, het indienen en coördineren van de omgevingsvergunning, technisch ontwerp, uitvoerings ontwerp, directievoering of renders? Neem dan contact met ons op.

Project Amsterdam Buiksloterham