Houten woontoren ‘Timber House’ bereikt hoogste punt

De houten woontoren Timber House behaalt het hoogste punt

Vorige week is het hoogste punt van de houten woontoren in Buiksloterham gevierd. Een mijlpaal in houtmodulebouw, want hoogbouw is dus mogelijk! De bouw gaat snel, schoon en is circulair. Een teamprestatie die we leverden met De Groot Vroomshoop en vastgoedontwikkelaar en -beheerder Coltavast.

Appartementen in de houten woontoren te huur in de vrije sector

De woontoren heeft zeven verdiepingen. Bestaande uit 22 volledig houten appartementen die bedoelt zijn voor verhuur in de vrije sector. De plint daaronder biedt ruimte voor kantoren en commerciële invulling. De houten modules waaruit het gebouw is opgetrokken zijn in de Fabriek van Houten Gebouwen al voorzien van installaties en sanitair en daar voorbereid voor transport naar de bouwlocatie. Dat scheelt bouwtijd en opslag op locatie. In dit efficiënte productieproces wordt al een maximale hoeveelheid aan CO2 bespaard ten opzichte van traditionele bouw. Bovendien ligt in het gebouw nog eens ruim 410 ton CO2 opgeslagen, gelijk aan het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 460 huishoudens. Het houten gebouw heeft een permanente kwaliteit, maar is volledig adaptief aan een veranderende context. De houten modules zijn demontabel, herbruikbaar, verplaatsbaar en opnieuw te configureren.

De woontoren in Buiksloterham wordt in het voorjaar van 2022 opgeleverd!

Het zich naar beneden vanaf de houten woontoren Timber House

Over Finch Buildings

Finch Buildings werkt aan een toekomst waarin gebouwen een oplossing zijn voor het klimaat probleem. Met Finch Buildings moet duurzaam wonen beschikbaar worden voor iedereen. Het omlaag brengen van de hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer, daarmee bijdragend aan het herstel van de balans op onze planeet. Alleen dan zijn we in staat om de grootst mogelijke impact te maken.