Crowdfund campagne Finch Floating Homes


Twee keer per dag je huis onder water. Dit lijkt onvoorstelbaar, maar in kustgebieden van de Filipijnen gebeurt dit elke dag. Met onze drijvende woning kunnen getroffen Filipijnse gezinnen veilig en comfortabel wonen. Bouw mee aan de eerste Finch Floating Homes!

https://crowdaboutnow.nl/campagnes/finchfloatinghomes

Wij zijn Pieter, Joran en Jurrian, de oprichters van Stichting Finch Floating Homes. Het idee voor een drijvende woning is ontstaan door werk en studie in de Filipijnen. We hebben voor langere tijd in de provincie Bulacan gewoond, 50 kilometer boven Manila. De dagelijkse overstromingen in dit gebied waren een grote schok. Het merendeel van de huizen komt elke dag 2 maal vol water te staan. Deze dagelijkse realiteit betekent voor de bewoners dat ze leven in slechte hygiene, in continue bestaansonzekerheid en in voortdurende angst voor schade aan hun eigendommen.

De provincie Bulacan ligt in de grootste delta van de Filipijnen. Overstromingen teisteren de delta en haar bewoners. De overstromingen worden veroorzaakt door een combinatie van de getijden, hevige regenval en grondverzakking. De impact van deze factoren neemt toe door klimaatverandering en lokale omstandigheden, zoals overbevolking en de lage kwaliteit van de woningen.

Om een oplossing te bieden voor deze combinatie van problemen hebben wij een drijvende woning ontworpen. De woning is bestand tegen de dagelijkse overstromingen bij hoogwater en tegen tyfoons in het regenseizoen. Bovendien kun je in onze woning veilig en comfortabel wonen op plekken die niet geschikt zijn voor traditionele woningen, zoals bijvoorbeeld rivieren en visvijvers. De Finch Floating Homes zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zijn voor een Filipijns gezin van vijf personen.

Wij willen zo snel mogelijk onze eerste pilotwoningen gaan bouwen in de provincie Bulacan. Daarbij willen wij de woning testen en bewijzen dat drijvend wonen de beste oplossing is voor dit probleem. Vervolgens kunnen we dan de woning op grote schaal gaan bouwen, zodat deze betaalbaar wordt voor lokale instanties en families. We hebben jouw hulp nodig bij het genereren van een startkapitaal voor de eerste woningen!

Doneer en bouw mee aan de eerste Finch Floating Homes!

https://crowdaboutnow.nl/campagnes/finchfloatinghomes

Zie ook: http://globalstories.tudelft.nl/story/pieter-ham/