Modulair bouwsysteem zorgt voor minder overlast tijdens de bouw

Hoe is het om te wonen naast een bouwplaats van Finch Buildings? Daar weten Sander Beukhof en Francien Griffioen alles van!

Als een van de eerste bewoners van de nieuwe stadswijk Buiksloterham hebben ze het gebied om zich heen zien transformeren in een razend tempo, maar wat volgens hen pas echt snel ging was de bouw van Timberhouse. Ons project wat is gebouwd aan de hand van een modulair bouwsysteem.

“Wij zijn eind 2019 samen gaan wonen in de Buiksloterham. Het gebouw waar wij in zijn komen wonen was het eerste gebouw dat hier opgeleverd werd en om ons heen was echt alles nog een kale bouwput.

Vrijwel direct moesten wij vanwege Corona thuiswerken. Dat betekende, gezien de locatie, dat we veel hebben meegekregen van al het bouwen om ons heen. Dat is iets wat je van te voren weet maar toch hoop je dat de overlast meevalt.

modulair bouwsysteem omwonenden Buiksloterham
Sander Beukhof en Francien Griffioen

Het was voor ons dan ook prettig om te zien dat het ook anders kon. Wij waren verrast door de snelheid van de bouw van Timberhouse. Elke maandag ochtend zag je de eerste vrachtwagens met een module aankomen rijden en aan het einde van de dag zat er weer een nieuwe verdieping op.

Daarbij is het voor buurtbewoners heel prettig dat hier, in tegenstelling tot traditionele bouw, veel minder geluidsoverlast bij komt kijken én dat er niet lange tijd een lelijk en leeg casco staat. Wat ons betreft is modulair bouwen een goede manier om overlast tijdens de bouw te minimaliseren.”

Zonder onze partners was dit natuurlijk nooit mogelijk geweest!

De Groot Vroomshoop Groep | Vastgoed belegger Coltavast | Aveco de Bondt | Loohuis Installatiegroep B.V. | Gert-Jan van Amerongen | Jurrian Knijtijzer