Houtbouw project M’DAM van de binnenkant | Video

Het grootste massief houten woongebouw van Nederland (2021) ofwel houtbouw project M'DAM door Finch Buildings
Het grootste massief houten woongebouw van Nederland (2021)
Foto: Kees Hummel

Alweer 2 weken geleden is het prachtige houtbouw project in Monnickendam opgeleverd. Inmiddels zijn de bewoners ingetrokken en begint het gebouw al echt te leven. Vlak voor de oplevering hebben de Videohelden nog wat mooie beelden kunnen maken voor een virtuele tour in het gebouw. 

Rondleiding van het houtbouw project M’DAM

Wij willen nogmaals alle partners bedanken die dit mooie houtbouw project mogelijk hebben gemaakt!

BMB ontwikkeling B.V. | De Groot Vroomshoop Groep | Wooncompagnie | Aveco de Bondt | Loohuis Installatiegroep B.V. | Nieman Raadgevende Ingenieurs

Over het grootste massief houten woongebouw M’DAM (2021)

Samen met De Groot Vroomshoop, BMB ontwikkeling en Wooncompagnie zijn wij in februari 2021 begonnen met de bouw van M’DAM welke 9 maanden later is opgeleverd! Het project M’DAM bestaat uit: 62 appartementen voor sociale koop, sociale huur en vrije sector koop met gebruikersoppervlaktes van 50, 65 en 76 en 110 m2. Het gebouw is energieneutraal en is modulair opgebouwd uit 106 modules van massief hout.

Wat dit project zo speciaal maakt is dat op het moment van schrijven, december 2021. M’DAM het grootste massief houten woongebouw van Nederland is. Met een BVO van 5.320m2 een groot project wat naast CO2 opslaan ook uitstoot heeft vermeden. In totaal is dit gebouw goed voor een besparing van 2.584 ton CO2.