Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden. Als je vraag er niet tussen staat, bel ons dan op 020 – 89 43 43 1 of vul het contactformulier in.

Algemeen

Wij willen duurzame gebouwen beschikbaar maken voor iedereen. Op dit moment leveren we alleen aan bedrijven, zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars, zorginstanties en hotels. Een project start bij een minimum afname van 10 modules.

De Finch modules voldoen aan de nieuwbouw eisen van het Bouwbesluit. De modules voldoen standaard aan de EPC-eis van ≤ 0,4 of indien gewenst EPC 0,0. Finch Buildings zijn permanente gebouwen die indien nodig kunnen worden verplaatst zonder kwaliteitsverlies.

Ja, de Finch modules kunnen 7 lagen hoog gestapeld worden zonder hulpconstructies. Daardoor is binnenstedelijk bouwen goed mogelijk. Hoger is mogelijk op aanvraag.

Een boom neemt in zijn levensduur CO2 uit de atmosfeer op. Wanneer een boom sterft en gaat rotten komt deze CO2 weer vrij. Wanneer een boom gekapt en gebruikt wordt voor onze gebouwen, dan blijft de CO2 besloten in het hout. Het hout in een Finch module legt 11.780kg CO2 vast*. Dit is gelijk aan de uitstoot van 74.520km aan uitlaatgassen van een middenklasse auto. Of de uitstoot voor het opwekken van de energie van 12 huishoudens in één jaar. Ook staat het gelijk aan 27 jaar gezonde lucht voor een gemiddelde persoon om in te ademen.

*: De beperkte CO2-uitstoot die ontstaat tijdens zagen, drogen en transport is niet meegenomen in de calculatie. Ook de proportionele CO2-uitstoot die bespaard wordt door niet te werken met beton of staal is niet meegenomen.

Nee, we werken alleen met gecertificeerde houtsoorten (FSC en PEFC). Dat betekent dat de kap professioneel beheerd wordt en het ecologisch evenwicht behouden blijft. Bovendien wordt er meer terug geplant dan er gekapt wordt en groeien de Europese bossen zelfs. Elke vijf (!) seconden groeit er een Finch module in de Europese naaldbossen.

Finch modules voldoen aan alle nieuwbouw eisen van het Bouwbesluit, ook op het gebied van brandveiligheid. Massief hout heeft de eigenschap om bij brand een koollaag te vormen, waardoor de brand stopt. Daardoor presteert het zelfs beter dan andere bouwmaterialen.

Finch Buildings maakt permanente gebouwen met een dito levensduur. In grachtenpanden en boerderijen is hout van honderden jaren oud nog in prima conditie.

Financieel

Finch modules verschillen in configuratie en prijs. Afhankelijk van het casco, exterieur, interieur, balkon en techniek zijn Finch modules verkrijgbaar. Wij maken graag een offerte voor uw specifieke project.

In samenwerking met onze partners kunnen we u ook volledig ontzorgen. Van allereerste schets tot en met in beheer name van uw gebouw. Ook kunnen Finch en haar partners een rol spelen in de financiering of projectontwikkeling. Uiteraard kunt u ook uw eigen partners voordragen bij een project.

Finch Buildings levert nog niet aan particulieren. Wel kunt u bestellen als collectief particulier opdrachtgever (CPO). Bij een gezamenlijke afname van minimaal 10 modules kunt u een opdracht plaatsen.

De minimale energielasten per module verschillen per situatie. De energieprestatie is gebaseerd de Energie Index (EI). Er zijn twee keuze opties in EI: tussen 0,6 en 0,8 en lager dan 0,6. Daarnaast zijn onze modules ook BENG of BENG-ready leverbaar.

De modules zijn all-electric en niet voorzien van een gasaansluiting. De modules zijn plug-and-play en daarom eenvoudig aan te sluiten op bestaande nutsvoorzieningen. De kosten zijn per project verschillend.

Specificaties

De Finch modules zijn voorzien van een lucht-water-warmtepomp. Deze dient zowel voor verwarming als voor tapwater. De warmtepomp bevindt zich in de technische ruimte.

De gevel bestaat standaard uit Western Red Cedar (WRC) rabat. WRC is een houtsoort die in een Nederlands klimaat zeer lage onderhoudskosten heeft. Andere geveltypes en materialen zijn ook mogelijk om aansluiting te vinden bij de omgeving.

De modules kunnen met of zonder vloerafwerking worden geleverd.

De wanden en het plafond zijn opgetrokken uit massief, kruislings gelijmd hout (CLT), voorzien van een transparante laag. Dit geeft de woning een warme uitstraling. Mocht het toch gewenst zijn, dan kunnen de wanden behangen of geverfd worden. Voor het plafond geldt hetzelfde.

Kunnen wij helpen? Heeft u geen antwoord kunnen vinden of wilt u een brochure ontvangen? Neem contact met ons op door te bellen naar +31(0)20 – 89 43 43 1 of vul het contactformulier in.