Proces

In stapjes het gewenste resultaat

Het Finch Buildings proces
  • U bent werkzaam in één van de meest vervuilende industrieën in de wereld: de bouwsector.
  • U heeft een oplossing nodig die u kunt integreren in uw bestaande bedrijfsvoering.
  • Finch Buildings is een systeemloods en begeleidt opdrachtgevers, architecten, fabrieken en bouwer die de stap willen zetten om hun bedrijfsvoering verder toekomstbestendig te maken.
  • Finch Buildings maakt onderscheid tussen fabriekswerk (modules) en bouwplaatswerk (traditionele bouwer). De fabriek levert modules aan de bouwer.

In het schema hiernaast ziet u hoe een proces met Finch Buildings er uit kan zien.

Initiatief:

In een vroeg stadium denken wij graag mee om te onderzoeken of Finch Buildings past bij uw initiatief. U weet dan of uw project geschikt is om het modulaire Finch Buildings systeem uit te voeren.

Ontwerp:

De architect werkt samen met Finch Buildings het plan uit. Finch Buildings neemt haar eigen adviseurs mee op gebied van constructie en bouwfysica, voor het modulaire deel. Uiteraard en bij voorkeur kunnen deze adviseurs ook de hoofdadviseurs van het project zijn.

Partnerselectie:

Tijdens het ontwerpproces kan Finch Buildings samen met haar opdrachtgever selecties organiseren voor zowel de fabriek als de bouwpartner. Zo is markt-conformiteit gegarandeerd.
Onze voorkeur heeft het om een selectie in een vroeg stadium te doen, op basis van visie en capaciteit, om daarnaast een bouwteam te vormen waarbinnen de prijsvorming plaatsvindt.

Realisatie overeenkomst:

Finch Buildings coördineert de realisatie overeenkomst samen met de opdrachtgever. De bouwer (en in geval van nevenaanneming de fabriek) zijn contractpartij.

Realisatie:

Finch Buildings coordineert samen met de fabriek de realisatie van de modules. De bouwer doet dit niet. Hierdoor kan de staart van de bouwer omlaag.

Nazorg:

Hoofdaannemer is verantwoordelijk voor de nazorg. De fabriek van de modules is daarbij onderaannemer van de bouwer. Finch Buildings helpt in de contractfase met het structureren van de garanties.