Nieuwsbrief Q4 2019

Finch Actueel

Alkmaar vooraanzicht

Finch Buildings gaat bouwen in Alkmaar!

Het zesde project van Finch Buildings is officieel: na Hoofddorp, Amsterdam, Oppenhuizen, Leiden en Tilburg gaan we naar Alkmaar! Op 1 augustus 2019 heeft de gemeente Alkmaar de omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van 38 woonstudio’s aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade in Alkmaar. Begin november zullen de eerste grondwerkzaamheden plaatsvinden en in februari 2020 wordt het gebouw opgeleverd. De massief houten studio’s van Finch Buildings zijn bedoeld voor jongeren van 18 tot 28 jaar en zullen permanent geëxploiteerd worden op verschillende locaties.

Meer lezen? Klik hier!

M’DAM

We blijven nog even in Noord-Holland, want ook ons project in Monnickendam komt steeds dichterbij. De omgevingsvergunning is eerder dit jaar afgegeven. Op dit moment worden de zogenaamde zienswijzen van direct belanghebbenden behandeld door de gemeente. Deze procedure moet eerst worden doorlopen en afgerond, voordat we definitief in verkoop kunnen

gaan. Het is al wel mogelijk om je in te schrijven voor de appartementen. Check de website voor meer informatie over de woningen en het project!

Meer informatie? Klik hier!


Finch Media

Houtbouwers

Zondag 20 oktober 2019 werd in Tegenlicht mooi uiteengezet waarom bouwen met hout de toekomst is. Mooi om te zien dat onze visie gedeeld wordt! Wist je dat de cementindustrie bijvoorbeeld al verantwoordelijk is voor 9% van de wereldwijde CO2 uitstoot? Dit in tegenstelling tot de 3% van de luchtvaartsector.

Benieuwd hoe Finch kan helpen om deze systeemverandering mogelijk te maken? De koffie staat klaar!

Aflevering terugzien? Klik hier!

The Green Quest

Begin dit jaar was onze oprichter Jurrian Knijtijzer te gast bij BNR Nieuwsradio tijdens de uitzending van The Green Quest om te vertellen over Finch Buildings.

Uitzending terugluisteren? Klik hier!


Finch Inspiratie

Mjøstårnet

De mogelijkheden van bouwen met massief hout zijn eindeloos! Dat laat het gebouw Mjøstårnet zien, momenteel de hoogste houten toren ter wereld. Het gebouw bestaat volledig uit massief hout en is onlangs geopend in Noorwegen. Met zijn 85,4 meter is het ook nog eens het op drie na hoogste gebouw van Noorwegen!

Wat de Noren kunnen, kunnen wij natuurlijk ook! We hebben alvast een ontwerp gemaakt van onze eigen ‘Finch Tower’. The sky is the limit!

Klik hier voor het hele artikel


Finch Facts

Bouw met Finch en laat bossen groeien

Wist je dat het bouwen met Finch modules bijdraagt aan de groei van de bossen? Doordat wij 5 bomen terugplanten voor elke 3 bomen die worden gekapt, groeien de bossen per saldo na elk nieuw project. Sterker nog, de bossen zullen groeien naarmate we op nog grotere schaal duurzaam bosbeheer toepassen. Door hoogwaardige toepassingen te maken van het productiehout, zorgen we voor een maximale opslag van CO2 tot in lengte van dagen. Het circulaire ontwerp zorgt er voor dat ook de elementen in het gebouw (bijv. wanden, plafonds, vloeren, kozijnen) nog vele cycli (her)bruikbaar zijn. We hebben het schematisch uiteengezet in onderstaande infographic.

Benieuwd naar onze overige projecten en dienstverlening? Kijk gerust even rond op onze website.