Nieuwsbrief Q2 2020

Finch Actueel

Start verkoop M’DAM!

Op 17 juni was het eindelijk zover: de koopwoningen van ons project in M’DAM zijn in de verkoop gegaan! Het complex telt in totaal 62 woningen, gemaakt vanuit 106 modules. Van de 62 appartementen zijn er 42 in de verkoop gegaan en 20 bestemd voor woningcorporatie Wooncompagnie. Er was geen gebrek aan interesse, bleek een week na de start van de verkoop met ruim 400 aangemelde serieuze belangstellenden! Hou onze kanalen in de gaten voor updates over het project. 

Definitieve oplevering studio’s Alkmaar

Eind december 2019 is onze partner De Groot Vroomshoop gestart met de productie van de 38 massief houten woonstudio’s voor Woonwaard in Alkmaar. Binnen 4 weken tijd zijn alle 38 studio’s kant en klaar opgeleverd en naar de bouwplaats in Alkmaar gebracht. De plaatsing van de drie bouwblokken duurde ongeveer 2 weken. Begin maart kon Woonwaard hierdoor zijn nieuwe bewoners al verwelkomen in hun nieuwe appartement. Bekijk hier een video van het eindresultaat! 

Finch Family Update

Begin juli namen we afscheid van onze collega Thea Cali, die na 1,5 jaar bij ons te hebben gewerkt haar opleiding en carrière gaat vervolgen in Milaan. We danken Thea voor de goede tijd en haar mooie ontwerpen! 

We introduceren twee nieuwe members van de Finch Family. Junior architect Susanne Vruwink komt van Bureau Rowin Petersma. Bouwkundig tekenaar Niels Boswinkel komt over van VenhoevenCS. Welkom Niels en Susanne!  


Finch Media

Start me Up

Kort na de oplevering van de woonstudio’s in Alkmaar, zijn de 38 bewoners ingetrokken. Start me Up is een initiatief van Woonwaard, gemeenten en zorgpartijen. Het betreft een unieke woonsituatie, waarbij jongeren vanuit allerlei achtergronden met elkaar in één complex wonen. Studenten, jongeren met psychiatrische problemen, jongeren met een instellingsverleden. “Eigenlijk net de gewone wereld”, aldus de initiatiefnemers. De helft van de woningen in Alkmaar is toegewezen aan jongeren die daarbij begeleiding ontvangen. Woonwaard liet een korte documentaire maken die het verhaal verteld van Connor, Annelotte en Pernille. Je kunt ‘m hier bekijken.

https://youtu.be/2nTIls3luaI

Real Estate Futureproof

Tijdens de laatste editie van Real Estate Futureproof gaf onze oprichter Jurrian Knijtijzer een presentatie op de Mainstage van het evenement. Hierin nam Jurrian de kijker mee in de groei van Finch Buildings en stond hij even kort stil bij het recent opgeleverde project in Alkmaar. De gehele presentatie is hier terug te zien vanaf minuut 9:33.


Finch Inspiratie

T3 in Minneapolis, het begin van de transitie

Een gebouw wat ons inspireert, dateert van een paar jaar terug. In 2016 werd het eerste moderne houten gebouw in meer dan 100 jaar in de Verenigde Staten opgeleverd. Dit was op het moment van voltooiing in september 2016 het grootste houten gebouw in Noord-Amerika, ontworpen door MGA.

Het gebouw is ontworpen om voort te bouwen op het karakter van het verleden met een vooruitstrevend modern perspectief. Hierin is het robuuste karakter van de historische gebouwen van hout, baksteen, beton en staal meegenomen. Het gebouw biedt ultramoderne voorzieningen, milieuprestaties en technische mogelijkheden. Zowel winkels- als kantoorruimten bevinden zich in het pand verdeeld over zeven verdiepingen met een gebruiksoppervlak van ruim 20.400 vierkante meter. Het gebruikte hout is voornamelijk afkomstig van bomen die waren gedood door de bergdenkever. De totale bouw op locatie bedroeg slechts 2,5 maand, met een gemiddelde van 9 dagen per verdieping.  


Finch Facts

Een gezonder gebouw

Eén van de grote voordelen van het bouwen in CLT, is dat gebouwen van CLT aantoonbaar gezonder zijn om in te verblijven. CLT is een materiaal dat ‘ademt’, wat wil zeggen dat het materiaal op natuurlijke wijze de luchtvochtigheid reguleert. Is een ruimte te droog, dan geeft het hout vocht af. Wanneer een ruimte te vochtig is, neemt het hout juist vocht op. Hierdoor heb je in een gebouw van CLT bijvoorbeeld nooit last van schimmels. Daarnaast heb je door het gebruik van CLT geen last van bodemgassen zoals radongas, iets dat wel in gesteentes zoals beton en gips aanwezig is. Studies van onder andere het Joanneum Institute (2011)* hebben aangetoond dat het verblijven in een omgeving van CLT gezonder is voor de mens, met betere concentratie en een lagere hartslag als voorbeeld van de aangetoonde effecten.  

Meer weten, of ook een gezond project realiseren? Neem dan contact met ons op: 

Contact

*http://humanresearch.at/newwebcontent/wp-content/uploads/2012/11/pfd_Schule_ohne_Stress_Folder_de.pdf