Nieuwsbrief Q1 2020

Finch Actueel

COVID-19: Finch Forward

Vanzelfsprekend worden we ook bij Finch beïnvloed door de Corona-crisis. Gelukkig kan het ontwerpen en vermarkten van modulaire gebouwen van massief hout ook vanuit huis. Conform de richtlijnen van het RIVM hebben we de volgende maatregelen genomen voor de aankomende periode:

  • Alle collega’s werken vanuit huis
  • Bij fysieke afspraken met relaties geven we geen hand
  • We houden gepaste afstand van minimaal 1,5 meter
  • Ons kantoor in Amsterdam is alleen op afspraak toegankelijk voor bezichtigingen

We blijven op werktijden telefonisch bereikbaar op 020-8943431 en per mail op info@finchbuildings.com.

En we gaan gestaag door met onze missie: een toekomst waarin gebouwen een oplossing zijn voor het klimaat probleem.

Start bouw woonstudio’s Alkmaar

Eind december 2019 is onze partner De Groot Vroomshoop gestart met de productie van de 38 massief houten woonstudio’s voor Woonwaard in Alkmaar. Binnen 4 weken tijd zijn alle 38 studio’s kant en klaar opgeleverd en naar de bouwplaats in Alkmaar gebracht. De plaatsing van de drie bouwblokken duurde – ondanks de februaristorm – ongeveer 2 weken. Inmiddels is het gebouw opgeleverd en wordt het binnenterrein aangepakt. De huurders zullen eind maart de sleutel krijgen van hun nieuwe woning.

Fabrieksbezoeken bij De Groot Vroomshoop

De start van de bouw van de woonstudio’s voor Woonwaard was een mooie gelegenheid om de nieuwe productielijn te tonen aan onze relaties en opdrachtgevers. In 4 dagen tijd hebben we circa 120 geïnteresseerden rondgeleid in Vroomshoop. Met deelnemers vanuit woningcorporaties, projectontwikkelaars, adviseurs, gemeenten en een CPO kunnen we spreken van een geslaagde opzet. Op naar de volgende Tour de Vroomshoop!

Next stop: Gouda!

Onze architecten zijn deze maand gestart met het voorbereiden van de vergunningsaanvraag voor 60 woningen voor woningcorporatie Mozaïek Wonen in Gouda. Er is een plan ontwikkeld voor 14 Finch Studio’s en 46 Finch tweekamerwoningen op een oud fabrieksterrein aan de Winterdijk. Aanvullend worden er 10 modules ingezet als berging en wasserette, waarmee het totaal aantal modules in dit project 70 bedraagt. We houden je op de hoogte van de voortgang in Gouda!

Bron: SAB adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling (2019)

Finch Media

Podcast met Holland Contech & Proptech

Jurrian Knijtijzer sprak onlangs met Wouter Truffino van HCPT over het belang van het bouwen met hout. Wat zijn de voorbeelden van biobased bouwen en is het eigenlijk nog wel gepast om nog volledig te bouwen met beton en staal?

De podcast luisteren? Klik hier!

We hebben een nieuwe website!

Naast onze fysieke projecten hebben wij deze maand ook een nieuwe website gelanceerd. Op de vertrouwde URL finchbuildings.com is – naast een volledig nieuw (responsive) ontwerp – nu nog meer informatie te vinden over het team, ons product en de dienstverlening die wij bieden. Op de pagina ‘Buildings’ zijn bovendien meerdere voorbeelden te zien van onze gerealiseerde en te realiseren projecten, alsmede ontwerpstudies. Kijk gerust even rond!


Finch Inspiratie

Kajstaden het hoogste houten gebouw van Zweden

Een uur ten noorden van Stockholm aan het Mälaren-meer in Västerås,
C.F. heeft Møller Architects haar project Kajstaden voltooid, het hoogste houten gebouw in Zweden. Dit gebouw is volledig opgetrokken uit CLT, het materiaal dat wij ook gebruiken in onze gebouwen.

Naast het bouwen in hout, heeft dit gebouw meerdere duurzame oplossingen. Zo is er een sedum dak geïnstalleerd om de biodiversiteit te stimuleren en het dak te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Ook zijn er meerdere elektrische autoladers geïnstalleerd in de parkeergarage en kunnen de bewoners gebruik maken van een elektrische boot om op een zonnige dag te genieten op het meer. Een mooi voorbeeld van een écht duurzaam en biobased project.

Klik hier voor het hele artikel!

De VolkerWessels bossen

Onze partner VolkerWessels gaat de komende twee jaar minimaal 500 hectare bos in Nederland klimaatbestendig maken. Dochteronderneming Primum stelt dat het bos meer CO2 vastlegt en beter bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering door het nemen van slimme maatregelen. VolkerWessels investeert tot 100.000 euro in ‘klimaatslim bosbeheer’. Het bedrag bestaat deels uit een vaste bijdrage door VolkerWessels en deels uit een verdubbeling door VolkerWessels van vrijwillige bijdragen van medewerkers. Iedere medewerker kan dit initiatief steunen en voor een donatie van 10 euro 3 bomen planten of voor 25 euro zelfs 8 bomen. Een mooi voorbeeld van toekomstgericht investeren!

Meer lezen over dit initiatief en duurzaam bosbeheer?

Klik hier voor het hele artikel!


Finch Facts

Snel, sneller, snelst!

Eén van de grote voordelen van modulair ontwerpen en bouwen in de fabriek, is de snelheid van realisatie. De doorlooptijd van een woningbouwproject in Nederland bedraagt – van allereerste idee tot en met realisatie – gemiddeld 7 jaar. Veel tijd zit in de plan- en besluitvorming en de vergunningsprocedures. De doorlooptijd van ons recent opgeleverde project in Alkmaar bedroeg 3 jaar. Dat voelde voor ons als een lange periode. Echter, uitgaande van afgifte van de onherroepelijke bouwvergunning in augustus 2019, bedroeg de daadwerkelijke realisatietijd dus maar een half jaar, en dat is eigenlijk best heel snel!

Ook snel een project realiseren? Neem dan contact met ons op:

Contact