Finch Buildings daagt deelnemers Springtij uit tijdens Startup on the Beach

Schermafbeelding 2015-09-26 om 12.45.19

Finch Buildings is geselecteerd om als Startup on the Beach twee uitdagingen voor te leggen aan het publiek om van hun kennis en netwerk gebruik te maken.

Bij een flexibele huisvesting hoort een flexibele financiering. Dus de eerste uitdaging is die van het lease concept van Finch Buildings. Hoe kunnen we bijvoorbeeld een leasefonds opzetten, welke partijen zijn daarvoor nodig, wie kan ons daarbij ondersteunen? Een mogelijke tussenstap is het uitbreiden van onze restwaarde garantie.

De tweede uitdaging gaat over wat wij het grondabonnement noemen. Met het grondabonnement heeft de grondbezitter de zekerheid dat de gronden opbrengst genereren én niet definitief bezet zullen zijn en heeft Finch Buildings de gelegenheid om een gezonde exploitatie te doorlopen met haar tijdelijke projecten.

Springtij wil de transitie naar een duurzame samenleving versnellen en in toenemende mate invloed uitoefenen op de duurzame agenda. Springtij creëert impact, verbindt en is een kompas op de reis naar een groene toekomst. Kennis uitwisselen is daarbij belangrijk, maar ook het uitstippelen van routes en het aanzetten tot concrete actie. Een van de belangrijkste activiteiten is het jaarlijkse Springtij Forum (voorheen Springtij Festival) op Terschelling. Meer info zie http://www.springtij.nu/startuponthebeach/