Persbericht – Amsterdamse startups lanceren gezonde houten gebouwen op BEX-Asia in Singapore

Nederlandse ondernemingen Finch Buildings en G3 Spaces verkennen de markt in Azië met slimme houten gebouwen.

AMSTERDAM, 12 september 2017 – Op de beursvloer van ‘Sustainable Building Conference’ BEX Asia zal komende week in Singapore een Finch module te zien zijn. Dit studio-appartement van 30m2, opgetrokken uit massief hout (CLT), is voor Aziatische bouwers en investeerders een noviteit. Door de wereldwijd toenemende vraag naar slimme woonoplossingen zien de twee ondernemingen kansen voor het Finch product in Azië.

Geschikt voor Aziatische markt
“De snelheid waarmee wij onze gebouwen van hoge kwaliteit realiseren, gecombineerd met een aantrekkelijk prijskaartje (door prefabricage), zijn eigenschappen waarom wij denken dat dit concept in Azië zal aanslaan. Daarbij biedt duurzaam bouwen en wonen in massief houten (FSC/PEFC gecertificeerd) gebouwen een gezonde oplossing voor mens en natuur”, aldus Jurrian Knijtijzer, oprichter en directeur van Finch Buildings. De bouw van de modules uit massief hout, in plaats van chemische materialen zoals gipsplaten en beton, heeft voordelen voor het leefklimaat, dat aanzienlijk gezonder wordt. “We gebruiken alleen emissievrije bouwmaterialen die niet schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Onze gebouwen kennen geen bouwvocht, geen radongas en geen schimmels.” De modules blijven daarmee waardevol én gezond. Bovendien ademt hout en heeft het een vochtregulerende werking.

In Aziatische steden heeft er een verschuiving plaats gevonden van kwantiteit naar kwaliteit. Hierbij kijken ontwikkelaars ook over de grens als het gaat om vernieuwende concepten en bouwmethoden*. “Het Finch product past perfect in onze strategie om slimme (woon)ruimtes in de markt te zetten. Vandaar de lancering van Finch in Singapore”, aldus Bas Redhead, woordvoerder G3 Spaces.

Eén product, vele toepassingen
Het product van Finch Buildings is geschikt voor vele doelgroepen en toepassingen. Zo kunnen ze gebruikt worden als studio, appartement, kantoor, zorginstelling of hotel. Eén module kan 25, 30 of 40 vierkante meter groot zijn. Door ze horizontaal of verticaal te koppelen, kunnen grotere oppervlaktes gecreëerd worden. De gebouwen zijn modulair en daarom makkelijk aan te passen en te verplaatsen.

* bron: UN Habitat (2015)

 

Persbericht (Nederlands).
Press release (English).