Bouwend Nederland en Finch Buildings samen op campagne

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Brancheorganisatie Bouwend Nederland zet een Finch woning in tijdens een roadshow langs 8 gemeenten om aandacht te vragen voor maatschappelijke vraagstukken en oplossingen gerelateerd aan bouw en infra.

Er zijn veel maatschappelijke problemen die volgens branchevereniging Bouwend Nederland dringend om actie vragen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van wegen en bruggen, het bouwen van betaalbare woningen of de verduurzaming van de woningvoorraad. Acties die lokaal veel impact hebben. De branchevereniging van bouw- en infrabedrijven wil deze acties graag samen met de lokale politiek oppakken. “Samen willen wij de gemeenten in Nederland aantrekkelijker, duurzamer en welvarender maken,” aldus Bouwend Nederland.

Met het plaatsen van een duurzaam microappartement van Finch Buildings in 8 gemeenten brengt Bouwend Nederland de verschillende thema’s rond de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart samen. “De Finch woning laat goed zien waar onze campagne om draait. Het maakt zichtbaar welke oplossingen mogelijk zijn als we praten over verduurzaming, betaalbare woningen en ook werkgelegenheid.”

Roadshow

De Finch woning gaat van 19 februari t/m 15 maart op tour en doet prominente plekken in 8 Nederlandse gemeenten aan. De Groot Vroomshoop, producent van de modules, transporteert, monteert en demonteert de module tijdens de roadshow. De Finch woning staat steeds een à twee dagen op een locatie om vervolgens weer verplaatst te worden. Het appartement is de hele dag open voor geïnteresseerde inwoners, politici en ondernemers. Op deze dagen zullen ook medewerkers van Finch Buildings en De Groot Vroomshoop aanwezig zijn voor gerichte vragen over huisvestingsoplossingen met Finch.

De toekomst is nú

Finch Buildings grijpt de roadshow aan om haar nieuwe campagne af te trappen. Circulariteit, betaalbaarheid en CO2-reductie staan hoog op de beleidsagenda’s van lokale overheden. De landelijke overheid heeft als doel gesteld dat Nederlandse woningen uiterlijk in 2050 van het gasnet afgesloten moeten zijn. Met de realisatie van een circulair, gasloos en energiezuinig (EPC 0) appartementencomplex voor sociale huur, koop en vrije sector huur later dit jaar, toont Finch aan dat het niet nodig is om zo lang te wachten. De toekomst is nú.

Data en locaties roadshow:

19 feb              Drachten

21-22 feb         Zoetermeer

24 en 26 feb   Delfzijl

28 feb-1 mrt    Haarlem

3 en 5 mrt       Amsterdam

7-8 mrt            Roermond

10 en 12 mrt    Assen

14-15 mrt         Den Haag

De exacte locaties worden via social media bekendgemaakt.

 

Meer weten over de roadshow bel of mail naar:

Finch Buildings: Ernest Kuiper | 06-51917737 | ernest@finchbuildings.com

De Groot Vroomshoop: Kornel Poelsma | 06-50226768 | kpoelsma@degrootvroomshoop.nl